UNUTULMAZ BİR
MACERA
Hikayemiz
Khai Hotel Karaköy bünyesinde yer alan Tuzz Restaurant, kültürlerin büyüleyici birleşiminden doğdu. Sizlere unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunmayı amaçladığımız restoranımızda, küresel lezzetleri Anadolu dokunuşlarıyla harmanlıyoruz. Şef Nilay Lale'nin rehberliğinde hazırlanan bu lezzet yolculuğu, onun farklı kültürlere olan derin merakı sayesinde, Uzak Doğu ve Hint mutfağından esinlenen sürprizlerle dolu. Her yemeğimiz, doğanın cömertliğini sergilemek amacıyla özenle hazırlanıyor; malzemelerimizi yerel üreticilerden mevsimine uygun olarak temin ediyoruz ve kaliteye olan bağlılığımızı koruyoruz. Bu sayede misafirlerimize her lokmada mevsimin eşsiz lezzetlerini sunabiliyoruz. Tuzz'da özenle hazırlanan yemeklerimiz, seçkin şarapların yanı sıra, taze mevsimlik malzemelerle hazırlanan imza ve klasik kokteyllerle eşlik ediyor. Bu kokteyller, yemek deneyiminizi mükemmel şekilde tamamlıyor. Restoranımız, İstanbul'un en ikonik semtlerinden biri olan Khai Karaköy'ün en üst katında yer alıyor ve İstanbul'un tarihi panoramasının yanı sıra Galata Köprüsü'nün büyüleyici manzarasını sunuyor. İlk olarak 2021 yılında Yahşi Yalısı'ndaki Khai Bodrum bünyesinde doğan ve üç sezon boyunca büyük ilgi gören Şef Nilay Lale'nin lezzetleri, şimdi daima ve yalnızca Khai Karaköy'de sizlerle.
Anadolu'dan İlhamla, Yenilikçi Dokunuşlar
ŞEF
NİLAY LALE
1985 yılında Ankara'da doğan Şef Nilay Lale, 20 yıllık mutfak yolculuğuna Fethiye'de Ziraat Teknikerliği eğitimi alırken başladı. Öğrencilik yıllarında yarı zamanlı olarak barmaid olarak çalıştı ve mutfaktaki ilk deneyimini gönüllü olarak yardım ettiğinde yaşadı. Bu ilk karşılaşma onu gastronomi dünyasına çekti. Mezuniyetinin ardından mutfak kariyerine başlamak üzere Ankara'ya döndü. Swissotel, JW Marriott ve Mandarin Oriental gibi uluslararası otel zincirlerinde çalışarak Hindistan, Avrupa ve Asya mutfaklarında uzmanlaştı. Ancak ilham kaynağı, seyahatleri sırasında daha derinlemesine keşfettiği zengin Anadolu mutfağı gelenekleri oldu. 2018 yılında, dünyadan farklı şeflerle işbirliği yaparak, küresel lezzetleri bir kavanozda buluşturan "Chefs & Jars" projesinin Executive Chef'i oldu. 2021 yılından bu yana İstanbul, Karaköy ve Bodrum Yahşi Yalı'daki Khai Hotels'in Kurumsal Executive Chef'i olarak, Tuzz Restaurant, Opaque ve Opaque by The Sea'nin mutfaklarını yönetiyor ve yıllar içinde geliştirdiği lezzetleri ve dokuları hayata geçiriyor. Sürdürülebilir bir mutfak anlayışına olan bağlılığı, eski tariflere saygı gösterme, yerel üreticileri destekleme ve mevsimlik malzemeler kullanma felsefesinde kendini gösteriyor.
Eğer bizimle aynı tutkuyu hissetmeye hazırsanız ve aradığımız
niteliklere sahip olduğunuza inanıyorsanız, bu uzun yolculukta
sizinle birlikte olmayı dört gözle bekliyoruz.
Özgeçmişinizi bizimle paylaşın: tuzz@khaihotel.com
Tarihi Yarımada manzarası, önünüzde her biri sanat eseri gibi görünen tabaklar. Lezzetleri ise en az görüntüleri kadar güçlü. Bu gastronomik deneyimin arkasında iki kadın var. Khai Otelin sahibi Şemen Özkök Erbağan ve executive şefi Nilay Lale. Tuzz’un hikayesini onlardan dinledik
Gastronomi, sadece yemek pişirmek değil bir kültür ve deneyim yolculuğu…
Karaköy'ün kalbinde açılan Tuzz, Şef Nilay Lale'nin enfes tadım menüsüne ev sahipliği yapıyor. Kültürleri, tat ve dokuları harmanlayan tabaklarda Anadolu, Asya, Ege, Hint ve Uzak Doğu mutfaklarından esintiler var. Şefin kültürlere olan derin merakı yenilikçi tabaklarına yansıyor.
Sürdürülebilir mutfak konusundaki hassasiyetini tüm tabaklarına yansıttığını söyleyen şefin felsefesinin temelinde kadim reçeteler, yerel üretici ve mevsimsel malzemeler olduğunu duymak ise sevindirdi.
Bodrum'dan sonra şimdi de Karaköy'de açılan TUZZ Restoran'ın şefi Nilay Lale, Uzak Doğu ve Hint mutfağında tecrübeli. Teknikleri bu tecrübeden gelse de kullandığı malzemeler yerel ve taze.
Ortakent'teki Khai Otel'in iskelesinde şef Nilay Lale'nin tertemiz keten örtülü Tuzz Restaurant'ındayız. Kalamar tavasına, atomuna, kemik üstü dülgerine bayıldık.
Nilay Şef'in Uzakdoğu tekniklerine ve tat dengesine olan hâkimiyeti hissediliyor. Bu yazın menüsünden hem damak hem de görsel hafızama yer edense uykuluk oldu.
Şef Nilay Lale yönetimindeki Tuzz Bodrum, enfes yemekleriyle bu yazın en beğenilen Bodrum restoranlarından.